Jak vaříme

Konvektomat ChefTop Unox

“Každý si jistě vybaví tu vzpomínku, kdy naše babičky otevřeli starou vypálenou troubu a celou kuchyní se provinula jedinečná vůně pečeného masa a my všichni hned pochopili, že tady se vaří nejlíp.”

Dnes doba pokročila, vědomosti o vaření se sice předávají dál z generace na generaci, ale trocha moderní technologie vůbec neuškodí, ba naopak.
A právě proto máme Konvektomat…

 

Vaříme v páře :

Kde si potraviny zachovají veškeré své nutriční hodnoty a svoji typickou chuť.

Péct s vlhkostí :

Při pečení se maso nevysušuje a tím neztrácí tolik své hmotnosti, je křehčí a jemnější. Přidáním vlhkosti při pečení domácích buchtiček. (Nahrazuje opět pověstný babiččin plechový rendlíček s vodou). Buchty se tak stanou kypřejší a vláčnější.

Smaží :

Při použití speciálního systému odvětrávání se dokáže v konvektomatu smažit kterákoliv jídla za použití MINIMÁLNÍHO množství tuku. My používáme kvalitní osvědčené české sádlo.

Griluje :

Jelikož na krásné šťavnaté steaky působí teplo ze všech stran, podporované grilovacím roštem, který zanechá krásné mřížkování na mase. Ugrilujeme jedinečný steak, který by jste na klasickém tálovém grilu nebo pánvi jen těžko hledali.

Pečeme přes noc :

Opět jsme s našimy recepturami zabrousili do minulosti a snažíme se Vám nabídnout konfitovaná vepřová kolena. Nízkoteplotně upravené pečínky, dokonce i guláše a svíčkové děláme zásadně přes noc.
Pečení přes noc nebo konfitování je proces, kdy se daná surovina upravuje 8 a více hodin při nízké teplotě, která nepřekročí 100o C. Tím maso získá na kvalitě, jemnosti jehož chuť více dozrává a šťáva, která je v něm obsažená se nikam nevypéká, ale zůstává přesně tam, kde má být a to je uvnitř.